Intocht Sinterklaas

24 november - 24 november

 Zaterdag 24 november hoopt de Sinterklaas met zijn pakjesboot  om 13:00 uur af te meren aan de Waalkade ( ingang bij Bouwbedrijf Hendriks - Dome-X). Voordat de Sint aankomt, is er al gezelligheid met muziek. 

We willen Sinterklaas natuurlijk verrassen. We willen de Sint op een geweldige manier onthalen en dat kan alleen maar als er ook héél veel kinderen bij zijn.  Het thema van 2018 is: “Samen delen”.  We willen Sint laten zien dat het Sinterklaasfeest in Oss voor alle kinderen is en dat alle kinderen heel goed kunnen delen. Sinterklaas heeft ook een speciale Gluten-Piet gestuurd met glutenvrije pepernoten. Maar kunnen Pieten ook delen, hebben ze dat geleerd op de Pietenschool?  Ik ben heel benieuwd! 

De Sint wordt ontvangen door burgemeester Wobine Buis en jeugdburgemeester Phuong Loan en de jeugdwethouders Ruben, Mattijn en Menno, waarna zij samen, in de koets van Sinterklaas vertrekken richting het centrum.  Je kunt de koets ook dit jaar weer volgen naar het centrum in een echte huifkar! Vanaf 12:30 uur kunnen de kinderen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s al komen zingen aan de kade, zodat hij de weg weet naar de haven in Oss. 

Nadat we de Sint verwelkomd hebben, maakt hij met zijn rijtuig een feestelijke tocht naar het Osse centrum. Ook daar zullen heel veel kinderen op hem wachten.  Sinterklaas wordt in het centrum ontvangen op het podium wat staat op het parkeerterrein De Wal. Sint en zijn Pieten worden daar rond 14:15 uur verwacht, maar vanaf 13.30 uur is er de speciale Sinterklaasband van Peter van Aar. Zouden Pieten nu wel of niet kunnen delen? 

Agenda

Complete agenda

/panden