Oss Scoort Global Goals

16 juni - 16 juni

Centrumondernemers kunnen inhaken op de 17 Global Goals. Meer informatie op de website www.globalgoalsoss.nl of via de uitvoerendeorganisator Darija van Perlo darija@perloproducties.nl 


Op zaterdag 16 juni viert het Platform Global Goals Oss haar 10-jarig bestaan met een bruisend event in de binnenstad: “Oss scoort Global Goals”. Organisaties, ondernemers overheid en onderwijs uit Oss laten door middel van interactieve presentaties en verrassende activiteiten zien hoe zij invulling geven aan de 17 zogeheten Global Goals die de Verenigde Naties hebben geformuleerd om de wereld duurzaam en fair te maken.

De Global Goals gaan onder meer over het verminderen van armoede en honger, het streven naar goede gezondheid, goed onderwijs, duurzame energie, verantwoorde consumptie en productie en rechtvaardigheid voor iedereen. Het Platform Global Goals Oss heeft de 17 doelen 10 jaar geleden omarmd. En met succes, want dit jaar is Oss wederom uitgeroepen tot de Meest Inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland.

Door verbinding tot stand te brengen tussen partijen ondersteunt het Platform Global Goals Oss alle mensen en organisaties in Oss die de verantwoordelijkheid op zich willen nemen om de Global Goals te realiseren. Het platform wil graag inspireren en iedereen uitnodigen om mee te doen, zodat Oss met al haar kernen een ‘Global Community’ wordt.

Tijdens “Oss scoort Global Goals” laten de gemeente Oss en ongeveer 50 bedrijven, scholen, zzp’ers, (vrijwilligers-)organisaties etc. van 12.00 uur tot 18.00 uur in het Barbarapark en op het Walplein zien welk van de 17 doelen zij hebben omarmd en wat zij doen om dat doel te bereiken. Er is voor jong en oud van alles te zien, te leren en te beleven, van zelf tandpasta of fruitwater maken tot en met robots en ballenspellen. En uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Meer informatie over Oss scoort Global Goals, over het Platform Global Goals Oss en over de 17 Global Goals vind je op www.globalgoalsoss.nl.

Agenda

Complete agenda

/panden